Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! Servera gärna med lite färska bär. På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? That´s all folks! Tar lite mer än 1 timme att göra.

Ingredienser

10 bitar

Botten

100 g cornflakes
150 g hasselnötskräm (Nutella)

Fyllning

400 g färskost
200 g hasselnötskräm
100 g smält mörk choklad (70%)
3 dl vispgrädde

Topping

1/2 – 1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
Botten:
Krossa cornflakesen. Blanda med hasselnötskrämen. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
Fyllning: Vispa färskosten fluffig. Vispa ner hasselnötskräm och smält mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner. Bred smeten till ett jämnt lager över bottnen.
Topping: Strö över hackade hasselnötter. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram minst 20 minuter före servering.
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj mjölkfri hasselnötskräm. Välj laktosfria produkter av färskost, grädde och choklad. bit.
Följ oss på Sociala medier
Följ oss på Sociala medier
fb-share-icon